Lunchgäster

Ibland är det extra mysigt att bo på landet. Nu när det är snö har vi fått
några lunchgäster utöver våra fåglar. Vi har tre rådjur som återkommer
vid lunchtid nästan varje dag för att äta under vårt vildäppelträd.



Visst är de fina? (Åtminstone så länge de inte återkommer till sommaren
för att äta av mina blommor......)

Familjens nya favoritmiddag!!

Tacosoppa

4 pers (eller 2 vuxna och 3 barn)

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 gram köttfärs  (jag brukar ta ca 500g)
1 msk smör
1 påse TACO kryddmix
6 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk tomatpuré
5 potatisar i tärningar  (jag tar ca 6st)
4 dl mjölk

(för en matigare soppa även 1 - 2 dl makaroner)

Man kan även ha i en burk Majs om man gillar det.

Till serveringen:
Nacho chips i en skål bredvid - då äter alla!

 

Gör så här:

·  Fräs köttfärsen i smöret (gärna i soppgrytan för då spar du disk).

·  Hacka lök och vitlök.

·  Blanda i löken, vitlöken, Taco kryddmix och buljongtärningen. Häll på vatten och  blanda i tomatpurén.

·  Skär potatisen i tärningar och blanda i.

·  Koka upp soppan och häll i mjölken.

·  Låt allt koka i cirka 10 minuter och blanda i makaronerna om du så önskar.

·  Låt koka tills pastan känns klar.


Helgens investeringar


Robin har fått ett nytt "finhalsband". Nu ska jag bara hitta ett snyggt koppel till.
Jag hittade ett perfekt, rundsytt, läderkoppel. 540 kr!!!!!! Jag köpte INTE det :-)


Det blev även ett nytt utställningskoppel. Det är mer guld/brons färgat än
vad det verkar på bilden. Himla mjukt att hålla i och alldeles lagom tjockt.


Jag investerade i en nyckelring som ska byggas om till halsbandshänge.


Lite nytt shampo och styling produkter fick det också bli! Perfekt med
småflaskor när man vill testa om det är bra.

My Dog

Helgen har jag och Jill tillbringat i Göteborg för att titta på My Dog. Vi gav oss av på fredagsmorgonen, eftermiddagen tillbringades på Nordstan med shopping. Därefter begav vi oss till hotellet (Liseberg Heden). Trötta och lata var vi så vi orkade bara masa oss ner till hotellets restaurang för lite kvällsmat. Jag tog en liten räkmacka (med typ 5 dl räkor på...) Jill satsade på en enkel hamburgare (hemmagjort - mat för ett helt kompani). Därefter tittade vi på Let´s dance nerbäddade i våra sängar, vi orkade inte ens korka upp vinet vi haft med oss. Detta trots att Jill hade haft mycket jobb med att få sitt i lagom dricktemperatur (se-> http://www.mobilblogg.nu/jille ).

I lördags var det dags för My Dog. Stort, rörigt och massor av folk........ Men med en massa kul grejer att shoppa, det hade inte varit något problem att göra av med stora summor pengar där inte! Förmiddagen ägnade vi naturligtvis också åt att heja på vår vänner som ställde ut. Det blev "spridda skurar" kan man väl säga;-)
När våra huvuden inte klarade av sorlet längre och våra ben tiggde om att få vila så drog vi oss mot hotellet igen.
Efter en stunds vila, lite vin och godsaker gav vi oss ut på restaurangjakt. Vi hittade en jättemysig grekisk restaurang bara ett stenkast från hotellet, Athena hette den. Proppmätta drog vi oss sen hem igen. Eftersom vi var trötta och lite frusna bestämde vi oss för att man kan dricka vin och äta godsaker även när man ligger nerbäddad i sin säng. Sagt och gjort, vi gick och la oss bara för att upptäcka att klockan inte var mer än tio över sju!!!!!

Efter MÅNGA timmars sömn tillbringade vi även söndagen på My Dog. Framåt tvåtiden gav vi oss hemåt ytterligare några kronor fattigare. Efter att ha klarat av kraftig blåst och snödrev, trafikolycka och vildsvinsjakt var jag hemma framåt åttatiden.


Turkisk låda

Turkisk låda

4 port (4,5 P/port)

Perfekt "allt-i-ett-låda". Enklare och godare kan det knappast bli.

Ta en till två skivade lökar

2 hackade vitlöksklyftor

8-10 skalade, tunt skivade potatisar

2 paprikor, gärna i olika färger

3-4 skivade tomater,

Blanda alltsammans i en långpanna, med teflonbakpapper i botten.

Skär 500 gram kycklingfile i mindre bitar och lägg över.

Krydda dem med grillkrydda och strö salt, svartpeppar och timjan över alltsammans.

Häll över 2 dl kycklingbuljong.

Låt stå i ugnen ca 200-225 grader i 30-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk.

 

Min låda tog betydligt längre tid än 30-40 minuer. 1,5 timme hade jag den inne. Ett förslag är att koka de skivade potatisarna en stund först.

 


VEDKUNGEN!!!

Familjens blivande Vedkung!!


Nyårsafton!

Nyår firade vi som vanligt tillsammans med Jill, Peter, Frida & Annie och Cecilia, Axel & Iris. I år var vi i Askunga hos Jill & Peter. De bjöd på massor av god mat och dricka. Trevligt var det som vanligt när vi träffas!!!!!

Hela barnaskaran:


Hela löjliga familjen ;-)


Vi verkar ha kul.....


Cecilia & Jill roade sig


Markus fick lite hjälp av Frida


Markus är redo inför raketerna!


GOTT NYTT 2010!!!!!



RSS 2.0