Första skoldagen!

Så var den över, Markus första skoldag! Jag tog just emot en ganska stolt kille från taxin.
Här är några foton från morgonen:

Hela ligan. Louise började 8:an, Ida 4:an och Markus Förskoleklass.


Mammas stora kille!


Lite pirrigt var det allt i magen även om han inte riktigt ville erkänna det....

Gott och blandat

Jag tömde mobilen på bilder och hittade ett och annat jag måste dela med mig av!

Joy (13år) & Robin (3år) roar sig med favoritsysselsättningen.


Markus iförd sina fina kläder han har fått av Ingeli. Det är inte alla som har arbetskläder med sitt namn på!


Jag hittade ytterligare lite bilder från semestern. Jag försökte ta lite bilder i Delfinariet men det var nästan stört omöjligt.


Liseberg får ju aldrig hoppas över enligt min familj. Vi har varit där varje år de senaste 15 åren eller så!
Här åker jag och barnen Kaninresan. Inte illa att jag till och med fick med Louise på en bild.






Rallykalle!!


Det ska börjas i tid.....




Markus & Ida med de fina kompisarna som Markus fick av några snälla människor som trodde att de skulle trivas bättre hos honom.


Sista morgonen på Kärralund fick vi finbesök i husvagnen när vi satt och åt frukost.
Gissa om det uppskattades?!




Kaninens kompis var också med.

Skolstart

Så var det dags igen. Skolan börjar efter ett långt och härligt sommarlov. Eller långt förresten, tycker att det känns som om skolavslutningen var förra veckan eller så. Att 10 veckor kan gå så fort?? Morgondagen känns som en milstolpe. Min lille börjar skolan! Jag har lite svårt att fatta att min Markus redan är 6 år. Men, men, han kommer alltid att vara min minsting vare sig han vill eller ej. Samtidigt är det skönt att de blir äldre, man går liksom in i en annan fas av föräldraskapet. Det är faktiskt ganska skönt när de kan klä på sig själva, städa undan leksaker själva (även om de inte gör det) och när de inte behöver vaktas/passas på samma sätt längre. Det ger en frihet som vi inte upplevt på sisådär 14 år.

Att det ska vara så svårt?

Varför är det så svårt att komma igång? Om jag satte fart så hade jag fixat det jag ska i dag på några timmar men jag ska så mycket "bara" först. Fast det är väl det som är semester, att kunna dra rundor mest hela dagen. Sen blir man ju lite avslagen när regnet vräker ner och det knappt är ljust ute. Dessutom blir det lite krångligt att bära saker till husvagnen när det regnar. Det är inte så bra att packa in våta saker i skåpen. Får nog ta mig lite kaffe så jag får ny energi. Sen jäklar!!!!

Semestern

Nu har jag tagit tag i mitt liv :-) Dvs. jag har fått över semesterns foton till datorn. Jag har till och med säkerhetskopierat dem till en CD. Det ni!
I år gick jag ut hårt när jag fick semester. Jag jobbade korthelg (lördag kväll & söndag dag) innan semestern och så fort jag slutade på söndagen satte jag mig och körde till Billeberga för att lämna Joy & Robin hos Elizabeth. Jill följde med som sällskap. Vi fick en trevlig kväll och förmiddag med mycket hundkel. Elizabeth har Pekingesvalpar just nu, gissa om de är söta??
Väl hemkommen på måndagseftermiddagen var det turbopackning som gällde. Tisdagmorgon bar det av mot Norrköping där två dagar på Kolmården väntade.

Louise och Markus väntar på att "Rovfågelshowen ska börja. Den är superhäftig!


Hela familjen (utom jag förstås)


Paus i diket efter att ha tagit sig upp för en av alla backarna inne på Kolmården. Man är ganska trött i fötter och ben efter två dagar i parken!


Markus hittade de här inne i parken. Visst var de fina?

Vi hade tur med vädret och fick fina dagar på Kolmården innan vi drog vidare mot Örebro och Gustavsviks Camping. En stor, lyxig camping som ligger precis intill Gustavsviks Upplevelsebad. Det var verkligen en upplevelse. Kanonfint! Vi tillbringade två dagar där, till och med Fredrik badade (det finns bildbevis).


Vi besökte också "Gamla Wadköping" en mysig del av Örebro med gammal bebyggelse. Där strosade vi rundor en eftermiddag och tog oss en fika. Fem dagar slappade vi innan Göteborg lockade. Som vanligt i familjen Widebrant så MÅSTE ju Liseberg besökas varje sommar! Så också i år. Vi lyckades vara i Göteborg samtidigt som U2. Det, tillsammans med mulet väder, gjorde att vi fick Liseberg nästan för oss själva på fredagskvällen. Inte helt fel. På lördagen tog vi en sväng till Lerum för att hälsa på Annelie, Niclas och Eric. Lördagskvällen var vi på Liseberg igen men då var det fler än vi som hittat dit om man säger så.

Louise och Ida har inte varit så svåra att roa denna semestern. De har läst, läst och läst.


På hemväg från Göteborg pausade vi i Varberg ett par dagar. Vi var ju "tvungna" att ta en tripp till Ullared och Gekås. Fniss! Vi låg på en kanonfin camping som hette Apelvikens Camping. Den kan jag verkligen rekommendera, dit åker vi igen. På vägen mellan Göteborg och Varberg tog vi en avstickare till Tjolöholms slott. Ett mysigt ställe att tillbringa några timmar på.





Det behövs inte stora ytor eller en massa grejer för att roa Markus. En morgon när vi vaknade satt han på husvagnstoan och lekte. Hur får han plats?????


Efter en sväng om Billeberga för att hämta hundarna igen så kom vi hem i onsdags. Efter 16 dagar (15 nätter) borta. Det är alltid lika mysigt att vara iväg med husvagnen men det är inte helt fel att komma hem heller.
Nu väntar några dagars vila men sen bär det iväg igen!

Ja, ja, jag vet.....

att jag utlovat rapport från semestern. Det kommer så fort jag hinner. Kanske i morgon.....
I torsdags var jag allmänt utslagen efter 16 dagars semester i husvagnen. Sysslade mest med att tvätta och gå igenom posten. I går var jag, Ida & Markus i Rödeby Utebad hela eftermiddagen, skönt!
Dagen idag har varit vikt åt hundutställning. VARM hundutställning!! Brunnsparken i Ronneby var stekhet, tur att det fanns träd att smita i väg till. Dagens resultat var helt okej. Robin fick en etta i Öppenklass och blev trea i konkurransklassen. Kul!! Sonia slog till och blev BIM med Rumla, dessutom blev hon BIR med en av sina Löwchen. Isa blev BIR med Rusky Toy hanen som bor hos henne.

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en skön tripp med husvagnen. 16 dagar blev det denna gången. Hämtade hundarna, som varit hos Elizabeth på pensionatet, på hemvägen. Återkommer med rapport och bilder när jag fått i mig frukost, sparkat igång tvättmaskinen m.m.

RSS 2.0