Julklapp!

Jag var och köpte mig en egen julklapp nu i mellandagarna!


De två första bilderna:




Jullov

Jullov innebär sena kvällar och långa sovmornar - Underbart!!
Joy tycker att det mysigaste som finns är att bli upplyft och få morna sig i Louises säng. Hon tackar som hjärtligast genom att pussa Louise allt vad hon kan.



En dag var vi i Askunga och hade det bra. Vi var sugna på grillning, tyvärr var vädret inget vidare. Men det löste vi på ett bra sätt tycker jag!






Juldagen - bästa dagen på året!!

Juldagen går i slapphetens tecken i den här familjen! Vi äter julmatsrester och njuter av julfriden och våra julklappar. I år kom Jill, Peter, Frida & Annie en sväng på eftermiddagen och fikade. Mysigt!

Juldags aktiviteter:






Själv satte jag i gång att brodera en Cavalier. Visserligen i fel färg med den blir nog fin ändå.


Om det nu någonsin kommer att se ut som en Cavalier - man kan ju tvivla!

JULAFTON!!!!!

Som tur är så kommer alltid Tomten och lämnar lite Julklappar under granen redan på natten till Julafton. Oftst är det klappar som sysselsätter barnen lite i väntan på kvällen ;-)



Så kom då den efterlängtade Julaftonen. Som vanligt firar mamma och pappa jul med oss här i Gagnekulla.


Markus inventerar godisfatet


Till slut kom den efterlängtade Tomten.
Han blir mer och mer krokryggig för varje år.


Och klapparna delades ut........


Det var många klappar i år så Ida & Markus fick hjälpa Tomten lite så att han skulle hinna runt till alla barn.


Tomtarna har även invaderat mitt kök i år.

Lillejul

Lillejul firade vi som vanligt med Fredriks familj. Vi har haft Lillejul hos oss sedan 1995, så jag tror att vi kan kalla det en tradition vid detta laget....



Denna hade passat dagarna innan jul.......

Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade, har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrarna i riset, har klätt granen med nybakade lussekatter eller var det dom vi skulle haft på lucia? Skit samma huvudsaken är att jag har järnkoll på allt och inte ett dugg stressad.....

Trevlig midsommar på dej!


Granen står så grön å grann i stugan........

Äntligen är den inne och påklädd. Årets gran är inte riktigt i den storleken jag egentligen vill ha men det var inte så lätt att hitta någon alls under 15 centimeter med snö....  Fast på ett vis är det mysigt med liten gran. Årets är klädd enligt "The old style" och allt mitt "gamla" julpynt räckte precis.





Se då krypa Tomtar upp ur vrårna......

Mina Heissnertomtar kar krupit fram. Alla fick inte plats på bild, det saknas 5 som var för stora. Passade på att räkna dem, 47 har de hunnit bli till antalet. Vad de kostat vill jag INTE räkna på. Nu ska de bara fördelas ut också :-)


December

Nu är det snart jul och som vanligt är december en hektisk månad.

Den 3 december hade vi en födelsedag att fira. Vår älskade "Joyan" fyllde 13 år.
Det firades med hundkextårta, en mycket uppskattad present. Robin var också bjuden på kalas =)




Som ni har fått rapport om tidigare har vi hunnit med Lisebergs Julmarknad och Luciafirande på mitt jobb.
Vi har också varit på Luciatåg med Markus klass. Det var omöjligt att få bra bilder inne i kyrkan och inte direkt lätt att ta något fint utanför heller. Men det berodde mer på han som skulle fotograferas....... Han var en jätteduktig och fin papparkaka även om vi inte lyckades fånga det på bild.



Vi har också haft träff med Markus klass och bakat pepparkakor. Vi fick låna Rödebyskolans hemskunskapssalar. Det blev en supermysig kväll. Markus älskar att baka pepparkakor!




Louise är också en fena på det.


Fredrik ville helst dricka kaffe. Men...


.... vi fick fart på honom också :-)


Ida övade inför framtiden - Hon vill ju bli lärare!


Fåglarna har fått julbordet serverat.


Vilket Joy uppskattar. Hon vaktar fåglar mest hela dagarna.


Ibland får hon hjälp av Robin också.


Markus blev utan sällskap i snön idag när tjejerna gav sig av på varsitt håll.
Som tur är så fick han sällskap av Robin.



Jag hittade en supermysig bild i kameran.

"Finns det hjärterum så finns det stjärterum"



LUCIA

I dag är det ju Luciadagen som alla vet och den har jag firat på jobbet......
Fast dagen inleddes med det traditionsenliga luciatåget för patienterna. Detta innebar att jag fick ställa klockan på 04.15 i morse och väcka barnen redan kvart i fem. Gissa hur pigga vi var???
I år var det ganska stor uppslutning. 7 barn och 4 vuxna ställde upp. Dessutom servade övrig personal med kaffe till patienterna. Jag hade ingen kamera med mig men Maria var snäll och delade med sig av sina bilder.

Taktiksnack........


Susanne, Moa, Kalle & Maria tog täten.


Här har Ida fått upp farten.


Hela luciatåget samlat för en gruppbild. Visst var vi fina?

Kämpigt!!!

Tänkte att jag skulle kunna knäppa mina byxor igen och har därför gett mig på en Camebridgekur. Idag är jag inne på fjärde dagen och jag hoppas att jag kommer att må bättre. Det hävdar de i alla fall att man gör när man uthärdat de första tre dagarna. För de har inte varit nådiga!!! Huvudvärk, yrsel, illamående m.m. jag till och med kräktes en gång. Blä! Tänkte att jag skulle uthärda i en vecka för att sen gå över till "kombinerad kur" vilket innebär att man äter en riktig måltid per dag och ersätter de två andra med Camebridge soppor. Det blir nog lite lättare att uthärda :-/ Hade varit trevligt om jag kunde tappa några kilon i alla fall..........

Jobbdax

Dags att dra sig till jobbet snart igen. Jag har 8 arbetsdagar kvar innan jul räknade jag ut nyss. Jag är julledig från den 18 till den 31 december. Det ska bli så otroligt skönt!!! 4 veckors semester hade inte gjort ont nu, kan man inte få ha det 2 gånger om året??
Jag tänkte att jag skulle fått lite gjort idag men det har varit dåligt med det tycker jag. Jag har i alla fall fixat barnens adventskalender fram till och med den 14:e, inte illa bara det. Hundarna går runt och myser verkar det som, de uppskattar nog att vara hemma igen. Denna veckan har de en lyxvecka eftersom jag jobbar 3 kvällar på rad vilket innebär att de är ensamma max 2 timmar per dag de dagarna. Resten av veckan har de någon hemma hela tiden. Inte alla hundar som har det så när både husse och matte arbetar :-)
Nej, nu är det dags att kasta sig i duschen om jag ska hinna till jobbet.

En riktigt "julhelg"

Denna helgen har hela familjen varit på Lisebergs Julmarknad. På vägen upp
stannade vi till på IKEA för en fikapaus. Markus tyckte att det var en bra idé.
Han blir så "rastlös" i benen när han åker bil.


Här väntar vi på att få vår stuga städad. De hade råkat glömma vår stuga när de städade. Det gjorde inte så mycket för som plåster på såret fick vi en stor korg med frukt och godis. Och familjen Widebrant är ju inte svårflörtade när det gäller godsaker.


På fredagskvällen var det sen dags för resans höjdpunkt, Julmarknaden. Lika stämningsfull som vanligt. Man får verkligen julkänsla där. Tur med vädret hade vi också, uppehåll och någon plusgrad.


Känns nästan som riktig jul!


Vi hade bokat bord på Järnvägsrestaurangen. Det var tur att vi förbokat för
det var lång kö med folk som ville ha bord.


Vi hälsade på i "Tomtarnas Värld". Så fina miljöer och figurer!!!




Lite svårt att fotografera någon som har fullt av reflexer på sina kläder......


På hemvägen passerade vi Ullared. Och vad passar då bättre an att stanna till????? Det var kö, en hel timme köade vi =( Men, vad gör man inte för att få komma in till "Mecka" (för att citera en kompis). Lite fynd blev det som vanligt. I lördags kväll var det en trött men nöjd familj som kom hem till Gagnekulla igen.
Hundarna har varit på hundpensionat i Tibbamåla när vi var iväg. De verkar ha trivts där och det är ju kul att få höra att ens hundar är "välskötta, trevliga, sociala och lätthanterade små änglar".

Idag (söndag) har vi varit i Rödeby och firat svärmor som fyller xx år i morgon.

Jill och mormor Saga.


Farmor hade grävt fram Fredrik & Peters gamla bilbana till barnen. Mycket uppskattat!








Nu väntar en ny jobbvecka. Bara att bita ihop och sätta fart!

RSS 2.0