Turkisk låda
Turkisk låda
4 port (4,5 P/port)
Perfekt "allt-i-ett-låda". Enklare och godare kan det knappast bli.
Ta en till två skivade lökar
2 hackade vitlöksklyftor
8-10 skalade, tunt skivade potatisar
2 paprikor, gärna i olika färger
3-4 skivade tomater,
Blanda alltsammans i en långpanna, med teflonbakpapper i botten.
Skär 500 gram kycklingfile i mindre bitar och lägg över.
Krydda dem med grillkrydda och strö salt, svartpeppar och timjan över alltsammans.
Häll över 2 dl kycklingbuljong.
Låt stå i ugnen ca 200-225 grader i 30-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk.
Min låda tog betydligt längre tid än 30-40 minuer. 1,5 timme hade jag den inne. Ett förslag är att koka de skivade potatisarna en stund först.
Kommentarer
Trackback