Turkisk låda

Turkisk låda

4 port (4,5 P/port)

Perfekt "allt-i-ett-låda". Enklare och godare kan det knappast bli.

Ta en till två skivade lökar

2 hackade vitlöksklyftor

8-10 skalade, tunt skivade potatisar

2 paprikor, gärna i olika färger

3-4 skivade tomater,

Blanda alltsammans i en långpanna, med teflonbakpapper i botten.

Skär 500 gram kycklingfile i mindre bitar och lägg över.

Krydda dem med grillkrydda och strö salt, svartpeppar och timjan över alltsammans.

Häll över 2 dl kycklingbuljong.

Låt stå i ugnen ca 200-225 grader i 30-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk.

 

Min låda tog betydligt längre tid än 30-40 minuer. 1,5 timme hade jag den inne. Ett förslag är att koka de skivade potatisarna en stund först.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0